AQUA AURA är ett liv på vågornas gungor!

AQUA AURA huset
AQUA AURA huset

AQUA AURA huset som flyter på vattnet är ett koncept på mobila liv som utvecklats av det lettiska företaget «Ponton».

AQUA AURA-projektet baseras på enkla och stabila principer:

* Uttrycksfull och hållbar design                   * Hög kvalitet

* Praktiskhet                                                   * Miljövänlighet

* 100% säkerhet

 

Huvudprincipen för AQUA AURA hus är valfrihet eftersom dem består av sammankopplade kompatibla enheter. Hus kan snabbt och enkelt demonteras samt transporteras och flyttas till annan plats, både på MARKEN och på VATTNET. Hus lämpar sig inte bara för boende, utan också till exempel för ett café, camping, bastu eller kontor – det beror på dina behov och önskemål!

Vi erbjuder 4 olika typer av hus på vattnet:

 

AA84 - total yta: 84 m² (12,0 m x 7,0 m)

AA84S - total yta: 84 m² (med bastu)

AA42 - total yta: 42 m² (7,0 m x 6,0 m)

AA42S - total yta: 42 m² (med bastu)

Vi erbjuder 4 olika typer av hus på marken:

 

AA84 - total yta: 84 m² (12,0 m x 7,0 m)

AA84S - total yta: 84 m² (med bastu)

AA42 - total yta: 42 m² (7,0 m x 6,0 m)

AA42S - total yta: 42 m² (med bastu)

 

Pris på boyta varierar mellan 700-1000 euro/m² (beroende på konfiguration).

Pris på flytande pontoner ligger på 200-350 euro/m².

Inga godkännanden, projekt eller fundament krävs.

Ingen beskattning tillämpas.


Huvudstrukturens yta på vattnet är betongpontoner som kan varieras efter behov. Ytterväggar, bärande väggar, mellanväggar, tak och golv är gjorda av trä limtimmer tillverkade av det tyska företaget Hütteman Holz GmbH&Co.KG. Takkonstruktioner är gjorda av PVC-membran. Träfönster och dörrar är ett riktigt designarbete.

Inga syntetiska/konstgjorda material används vid byggande av AQUA AURA huset. Det består av sammankopplade standardenheter. Slutbehandling av huset är utförd med hög kvalité (flerskiktig slipning och lackering av väggar). Vid hus dekoration används ekofärger och material tillverkade av företaget Remmers®. Badrum och toalettutrustning av premium klass kan installeras i badrummet. Flytande hus har ingen motor, men dem kan enkelt flyttas med hjälp av en bogserbåt.


Hus AQUA AURA
Hus AQUA AURA

AQUA AURA huset ar ett exklusivt och miljövänligt hus som erbjuder möjligheten att uppleva livet på vattnet samt uppfylla önskan att placera ett hus inte bara vid flodbanken eller sjökusten, men också direkt på vattnet. Fördel med flytande hus är multifunktionalitet, kvalitet på material, design och möjligheten till en aktiv fritid (dykning, fiske, vattenskidor, wakeboard eller vattenskotrar och bekväm förtöjning för en yacht eller motorbåt).

Detta hus kan erbjuda samma komfort som ett hus byggt på marken. Huset kan utrustas med allt som behövs för att leva ett bekvämt liv: kök, inbyggda hushållsapparater, elektriska apparater och sanitetsutrustning samt bastu, badrum, vardagsrum, sovrum och förrådsbod.

Värmesystemet som används i AQUA AURA hus består av en exklusiv automatisk eldstad för pelletseldning som garanterar maximal effektivitet (verkningsgrad upp till 98%) och kan eldas med flis (pellets) av hög kvalitet.

AQUA AURA är ett mycket energieffektivt hus. Generator eller landströmsanslutning tillhandahåller elektricitet. Det är möjligt att installera alternativa energikällor, till exempel solpaneler och vindturbin som kan placeras på taket. Det finns också en möjlighet att installera ett individuellt biologiskt avloppssystem, samt anslutning till landkommunikation.